-
Aktivitetsvenn
Hvordan kan noe hyggelig bli enda hyggeligere? Du trenger bare å gjøre noe du liker. Sammen med en som har demens. Vi samarbeider med Flekkefjord kommune for å nå ut til dem som vil få gleden av å få en aktivitetsvenn. Har du eller noen av dine behov for en aktivitetsvenn, eller ønsker å å bli aktivitetsvenn? Ta kontakt med Frivilligsentralen:) Du kan bli aktivitetsvenn på Tjørsvågheimen, Sundeheimen og for eldre hjemmeboende.
Natteravn i Flekkefjord Sentrum
Natteravnene drives av FAU på Flekkefjord ungdomsskole i samarbeid med Frivilligsentralen. Vi har natteravnere ute hver fredag utenom ferier. Lister over natteravnere sendes til foreldre på mail fra Flekkefjord ungdomsskole. Listen kan også fåes fra Frivilligsentralen. Oppmøte for natteravnere er på Spira.Eier av prosjektet: FAU/ Flekkefjord Ungdomsskole
Administrering av prosjektet: Flekkefjord Frivilligsentral
mail: marianne.hafte@flekkefjord.kommune.no
Bytt med en annen på lista om det ikke passer datoen du er satt på.
Ønsker du ikke å gå?? Send mail til Frivilligsentralen.
Oppmøte:Spira Fritidsklubb
Utstyret (Jakker og sekker) er på lageret på Spira
Husk å registrer dere i permen som ligger med jakkene. Dette er til forsikringen
(Dere er forsikret som natteravn gjennom TrygVesta).
FREDAG: Vi oppfordrer dere spesielt å ta noen runder rundt Spira og inne i Flekkefjord Kultursenter/biblioteket og Spira Fritidsklubb. Fritidsklubben har åpent på fredager og har hatt en del utfordringer utenfor lokalene med alkohol og hærverk. Flott om dere kan være voksne trygge personer for ungdommen, og forebygge rus-, volds- og skadeverksproblematikk.
Opplever man noe som skal håndteres av politiet- ring Politiets direktenummer som står i «Natteravn-permen».
Natteravnen skal:
- Være tilgjengelige
- Utøve et positivt menneskesyn
- Ha evnen til å tenke klart når andres tanker har låst seg
- Utøve varsom verbal konfliktmegling
Natteravnens mål:
- Å gjøre gater og veier til trygge områder for alle aldersgrupper
- Å få voksnes tilstedeværelse til å virke dempende på rus-, volds- og skadeverksproblematikk
- Å bevisstgjøre innbyggerne på at det er naturlig å melde fra om straffbare forhold
- Å utvikle naturlig kontakt mellom barn/ungdom og edru voksne ute på vandring
Trivselsperson på Kompis:
- Være sosial med ungdommen
- Se til at vårt mål om et 100 % mobbefritt og rusfritt sted overholdes.
Del på:
-
Aktivitetsvenn på Tjørsvågheimen
Frivillige møtes hver tirsdag kl 10.30-13 for å ha forskjellige aktiviteter sammen med beboerne på Tjørsvågheimen. De faste aktivitetene er rusletur rundt Søylandsvannet eller i sansehagen og bingo. Det kan også være tur til byen på kafe, båttur, større arrangementer etc. Alle frivillige skriver under på taushetserklæring, og blir tett fulgt opp av vår Frivillighetskoordinator Kaia:)
-
Boccia på Tjørsvågheimen
Boccia er en møteplass for menn på aktivitetssenteret og mannlige beboere. Her er det mye lått og løye. En flott sosial arena som skaper mye livsglede for både beboere og frivillige. Alle frivillige skriver under på taushetsløfte. Ta kontakt hvis du har lyst til å bidra som frivillig sammen med denne gjengen.
-
BUA
BUA er en ideell organisasjon som vil gjøre det enklere å være fysisk aktiv. BUA skal gjøre det enklere for barn og unge å prøve flere og mer varierte aktiviteter, uten å øke forbruket.
-
Den kulturelle spaserstokk
Den kulturelle spaserstokk setter opp konserter,kulturkalender, teater etc på Tjørsvågheimen, Sundeheimen og Hidra omsorgssenter. Frivilligsentralen organiserer konsertene i samarbeid med Kultur-etaten og spillestedene. Konsertene blir annonsert med plakater på spillestedene, Flekkefjord Frivilligsentral sin hjemmeside og på facebook. Har du lyst til å være kultur-vert? Ta kontakt med Frivilligsentralen. En kulturvert tar imot artisten, legger tilrette for konserten, setter frem stoler og hjelper publikum på plass. Om det trengs så kan man også ønske velkommen til konsert:)