Se meg- snakk med meg:)

Kjenner du noen som pga isolasjon ikke får ha kontakt med sine venner, naboer, barn og barnebarn? Da kan KOMP være løsningen:) Ta kontakt med Frivilligsentralen!! Vi låner ut KOMP i en periode.

Aldersgruppe: For alle

Norskutviklede «Komp» skal redusere isolasjon og utenforskap. 

KOMP er en skjerm med kun én knapp, laget spesielt for de som ikke mestrer smarttelefoner og nettbrett. Med KOMP kan hele familien enkelt koble seg via en app, og sende bilder, meldinger og gjennomføre toveis videosamtaler til bestemor eller bestefar.

Hva gjør KOMP unik?

Teknologisk erfarne mennesker har lett for å tenke at det å bruke smarttelefoner og nettbrett er naturlig, at digitale verktøy nærmest er en forlengelse av kropp og sinn. Det er de ikke. Smarttelefoner og nettbrett er skapt for massene, ikke for mennesker med kognitiv eller fysisk funksjonsnedsettelse. KOMP er skapt for og med seniorer.


Kun én knapp


Når vi blir eldre endrer kroppen seg. Tørre fingertupper gjør det vanskelig å bruke touchskjermer og nedsatt syn og hørsel gjør det vanskelig å se og høre det som skjer på et vanlig nettbrett eller en dataskjerm. KOMP har kun én knapp, skjerm med høy kontrast og klar og tydelig lyd. På den måten kan senioren enkelt bruke apparatet og lettere se og høre innholdet som deles.

Ingen brukernavn eller passord

De fleste produkter krever brukernavn og passord for alt fra innlogging til å laste ned apper. Automatiske oppdateringer innfører nye og fremmede brukergrensesnitt. KOMP krever ingen brukernavn eller passord, brukeropplevelsen endrer seg ikke og man trenger ikke å forholde seg til feilmeldinger.

App til å dele innhold og å administrere KOMP

Gjennom KOMP-appen kan familiemedlemmene administrere apparatet (f.eks laste ned værvarsel og legge til brukere). Det senker terskelen for bruk, gir senioren mindre å tenke på og gjør apparatet enklere å navigere. Alle app-medlemmer må inviteres, som gjør det lett å kontrollere hvem som kan kontakte brukeren.

Enkel funksjonalitet

Uendelig funksjonalitet og endeløse valg gjør det vanskelig og forvirrende å manøvrere teknologi for mennesker som har lite erfaring med det. Vi brukertester all ny funksjonalitet, og det legges kun til hvis det beriker opplevelsen uten å gå utover mestringsfølelsen.

Ingen innsamling eller deling av personlig brukerdata

Mennesker blir stadig mer bevisst på hvordan våre personopplysninger lagres, og mange selskaper opererer i en gråsone av hva som er greit. No Isolation samler kun metadata (f.eks antall delte bilder/meldinger av alle brukere), men aldri private meldinger og bilder i seg selv, og vi deler ikke dataene vi har med tredjeparter.

Lagring av bilder

Når du laster opp et bilde til KOMP bestemmer du selv hvor lenge de skal vises, 1, 2, 4, 7 dager eller for alltid. Bildene kan dessverre ikke lastes ned fra KOMP-appen.


Familiens sosiale nettverk


KOMP er ikke bare teknologi for de eldste i familien. Gjennom bildestrømmen i KOMP-appen kan hele familien, onkler, tanter, mødre, fedre, fettere, kusiner, brødre og søstre holde seg oppdatert på som skjer i hverandres liv. På den måten blir KOMP et sosialt nettverk for hele familien.

Slik fungerer den

KOMP settes enkelt opp gjennom KOMP-appen, (iOSAndroid) og plasseres lett synlig og tilgjengelig hos den som skal bruke den, hvor den kun trenger strøm og tilgang på internett for å fungere. Den som satt opp KOMP, administratoren, sender så invitasjoner til de andre i familien som ønsker å være tilkoblet. De mottar et nøkkelord som de skriver inn i appen, og så er de koblet til KOMP. Fra appen i telefonen sin kan de inviterte brukerene sende bilder, meldinger og gjennomføre toveis videosamtaler til KOMP.

Flere aktiviteter

Den kulturelle spaserstokk

Den kulturelle spaserstokk setter opp konserter,kulturkalender, teater etc på Tjørsvågheimen, Sundeheimen, Hidra omsorgssenter, Sira eldresenter, psykiatrisk dagsenter og i Spira. Frivilligsentralen organiserer konsertene i samarbeid med Kultur og spillestedene. Konsertene blir annonsert med plakater på spillestedene, Flekkefjord Frivilligsentral sin hjemmeside og på facebook. Har du lyst til å være kultur-vert? Ta kontakt med Frivilligsentralen. En kulturvert tar imot artisten, legger tilrette for konserten, setter frem stoler og hjelper publikum på plass. Om det trengs så kan man også ønske velkommen til konsert:)

2024 © Flekkefjord frivilligsentral