Sorggruppe

Flekkefjord og Kvinesdal Frivilligsentral arrangerer i samarbeid med frivillig igangsetter, kommunene og diakoner sorg-grupper for innbyggere som har mistet noen.

Gruppen med frivillig "igangsetter/leder" er en selvhjelpgruppe. Selvhjelp er bygget på verdigrunnlaget av at alle mennesker har ressurser i seg. De har erfaringer, egenskaper og evner som de kan bruke for å bedre sin hverdag. Les mer om sorggruppe :Selvhjelp Norge - Selvhjelp Norge  

Mål med gruppen: 

  • Treffe andre i samme situasjon
  • Få mulighet til å sette ord på tanker og følelser, både gode og vonde
  • Dele erfaringer og få aksept for at det er mange måter å sørge på
  • Redusere isolasjon og ensomhet
  • Gi håp og tro på at livet kan gå videre


Resurser som kan brukes som støtte for gruppen: 

- Daglig ledere i Flekkefjord og Kvinesdal frivilligsentral
- Psykisk helse og Frisklivssentral i Flekkefjord og Kvinesdal kommune
- Diakon i Flekkefjord og Kvinesdal.
- Humanetisk forbund 

Gruppen består av 6-8 deltakere og ledes av en frivillig igangsetter som selv har opplevd å miste en av sine kjære. Deltakerne setter av 6 ganger. Om gruppen ønsker å fortsette etter avslutning er dette helt opp til deltakerne selv. 

Sorggrupper starter opp ved behov. 

Man kan også delta i gruppen om man kommer fra andre kommuner enn Flekkefjord og Kvinesdal. 


Flere aktiviteter

Den kulturelle spaserstokk

Den kulturelle spaserstokk setter opp konserter,kulturkalender, teater etc på Tjørsvågheimen, Sundeheimen, Hidra omsorgssenter, Sira eldresenter, psykiatrisk dagsenter og i Spira. Frivilligsentralen organiserer konsertene i samarbeid med Kultur og spillestedene. Konsertene blir annonsert med plakater på spillestedene, Flekkefjord Frivilligsentral sin hjemmeside og på facebook. Har du lyst til å være kultur-vert? Ta kontakt med Frivilligsentralen. En kulturvert tar imot artisten, legger tilrette for konserten, setter frem stoler og hjelper publikum på plass. Om det trengs så kan man også ønske velkommen til konsert:)

2024 © Flekkefjord frivilligsentral