Masker4Burma- første sending er sendt!

Det sies at veden varmer flere ganger. Først når du hugger den, så når du kløyver den, enda en gang når du lør den opp og så til slutt når du fyrer med den. Dette prosjektet har også varmet mange ganger, og nå er første sending levert til Masker4Burma og er snart på vei på et fly til Myanmar/Burma der den skal varme flyktninger i jungelen.

På senhøsten var det rett og slett litt trått her på frivilligsentralen. En morgen satt Marianne og meg og oppdaterte oss på de nye smittevernsreglene. Nok en gang måtte vi konkludere med at vi måtte avlyse aktiviteter og møteplasser. Alle ble oppfordret til å holde seg inne og være minst mulig sosiale. Veldig vanskelig å drive frivillig arbeid, alene og hver for seg! Så kom vi på at vi kanskje kunne få til noe hver for seg som vi kunne samle til et felles prosjekt etterpå. Og sånn ble det til at vi startet med strikkeprosjektet til Masker4Burma. 

Vi spurte Wenche og Dagny som er trofaste frivillige om de ville være med i ressursgruppa, og det ville de. Vi satte igang med å verve strikkere og annonserte på facebook etter folk som kunne strikke eller donere garn. Avisen Agder kom også og lagde en flott artikkel om prosjektet. Og så begynte ting å skje! 

To venninner kom innom med to digre søppelsekker stappfulle av garn. De var glade for de hadde fått ryddet garnlageret og vi ble glade for å overta så mye spennende. Dagny og Wenche ryddet og sorterte, og snart så den ene delen av frivilligsentralen ut som en liten garnbutikk. Rett som det var kom det noen innom og fikk med seg pinner og garn, og rett som det var så kom noen med påfyll av garn og nystrikkede sokker, lapper og luer.  På Hidra dannet de en strikkeklubb som møttes hver onsdag hos hverandre for lunsj og strikking. Og siden Agder dekker med en Flekkefjord,  så ble det også et lite miljø i Kvinesdal som også strikket lapper og diverse. Teppe med heklet kantdetalj fra hekleteppe av restegarn.

I løpet av de månedene har prosjektet vært en flott demonstrasjon over hva vi får til når vi samarbeider! Mange har vært i sving! Noen har sittet hjemme hos seg selv foran tv'en, noen sammen hos en venn, andre på Sundeheimen, på dagsenteret og så videre.  Lappene har blitt stablet i store høyder, blitt sortert etter størrelse og farge.  Så er blitt sydd eller heklet sammen av kyndige hender, og til slutt har de fått en fin strikket eller heklet kant rundt. Alt dette varmer også. Ikke bare selve arbeidet, men mottagerne reflekterer også over all tiden som er langt inn i gavene de får, det varmer at noen har valgt å bruke sin tid på at de skal få det bedre.  Et av de mange lappeteppene
Et av mange tepper som har blitt strikket på Sundeheimen

Da Høie og Erna slakket litt opp på smittevernstiltakene, så vi vårt snitt til å invitere til strikketreff. I starten var det 2 meter avstand, så strikkerne satt og vinket til hverandre over strikketøyet. Men det var koselig lell å se noen andre folk! Det har vært noen nedstengninger og avlysninger på grunn av smittetrykket, men etter hvert så har det vært et strikketreff i måneden. Her har de som har kjent hverandre alltid møttes og her har nye folk blitt kjent. Det har vært diskutert mangt og meget og vi har alle lært oss noen nye strikketriks. 

93 par sokker, 15 lappetepper, 3 hekletepper, 3 strikkepledd og 32 luer var i den første forsendingen! Pluss noen småplagg, sitteunderlag og tøfler. Det er jo helt overveldende og fantastisk. Vera Sandal som er prosjektleder fortalte at hun kom til å sende dette med fly og at de som tok imot alltid fikk beskjed om å ta bilde når de delte de ut. Det prøvde de så godt de kunne, så kanskje kan vi se igjen noen av teppene eller det andre vi har strikket senere? Vi planlegger en markering i høst der Vera og andre fra Hvite liljer/masker4Burma kommer og forteller om prosjektet og viser bilder. Vi satser også på at vi kan få noe musikkunderholdning. Vi ønsker at alle som har vært med på prosjektet fra Hidra, Gyland, Flekkefjord og til Kvinesdal kan være med. Det avhenger jo av denne covid19, som vi alle er så lei av, men vi satser på at smittesituasjonen bare blir lettere og lettere, og at vi snart kan annonsere en dato. Vi håper at dette lar seg gjøre i løpet av september.  

To stolte som hjalp til med å levere lasset av ting til Masker4Burma

Vi fortsetter med strikketreff til høsten. Tirsdag 31. august fra kl 13-15 har vi treff igjen i "det gule huset", sundegata 30. Gamle og nye strikkere er velkomne!

2024 © Flekkefjord frivilligsentral